sâmbătă, 4 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți


(azi, publicistul VIOREL FRÂNCU)

    Publicistul Viorel Frâncu, s-a născut în 27 octombrie 1952, în municipiul Buzău, A absolvit liceul „M. Eminescu” din Buzău, cursurile de Biblioteconomie. A lucrat la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”Buzău. Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala „Pamfil Șeicaru” Buzău. Are la activ o serie de volume scrise. Noi, ne vom opri la volumul „Univers spiritual buzoian”, editura Aldin 2011, pe care l-am primit  în sala „Mircea Eliade„ de la Biblioteca „Mihail Sadoveanu” (Metropolitan) București, cu prilejul lansării volului „Pasiuni din...Amintiri”, moderată de membrii ai Uniunii Scriitorilor Florentin Popescu și Victor Gh. Stan. Un volum pe care l-am prezentat în volumul „Despre adâncuri și prezent (dialoguri și lumina de la Cernica). Un alt volum intitulat „Istoria jurnalismului din județul Buzău”, o enciclopedie cronologică, de la anii 1939 și până în 2014.
 Un volum Enciclopedic A4, de peste 450 de pagini, volum de mare importanță nu numai pentru urbea noastră. Acest volum va rămâne precum o zestre, precum un tezaur oferit buzoienilor, în care istoria este la ea acasă.  Mă simt bucuros că am avut onoarea să găsesc și revista „Uscând o lacrimă”, în interiorul acestei Enciclopedii..
Ne-am cunoscut cu vreo 19 ani în urmă, tot prin intermediul poetului Mihai M. Macovei, iar în anul 2002, pe 28 septembrie, Viorel Frâncu, a fost moderatorul volumului lansat la Viperești, intitulat „Pași nevăzuți”, unde au mai participat, editorul, poetul Constantin Marafet, scriitorul Stan Brebenel, cărturarul Alex Oproiescu și poetul Mihai M. Macovei.
Volumele publicistului Viorel Frâncu,  reprezintă publicații cu-n impact deosebit de interesant privind istoria noastră. Acestea pot fi așezate cu mult succes în rafturile celor mai valoroase bilioteci, gustând fiecare istoric, fiecare scriitor, iubitor de istoria neamului românesc și al Buzăului în general, iar Viorel Frâncu, poate fi așezat în rândul marilor iubitori de istorie al neamului nostru. 
Cele mai noi amintiri păstrate cu privire la publicistul Viorel Frâncu, sunt invitațiile făcute cu ocazia Sărbătorilor generate de Filiala Buzău a Ligii Scriitorilor, la care publicistul le-au dat curs, bucurându-ne împreună.

 dumitru k negoiță (LSR) și (UZPR)


Niciun comentariu: