joi, 26 decembrie 2019

În seara Crăciunului la Biserica „Sf.Nicolae” Buzău




De când Creatorul nostru a generat viața pe pământ, e posibil ca de atunci să fi și împărțit misiunile? Cred că aceia care simt și pentru alții înțeleg rostul lor, rostul misiunilor. Pentru a nu vă pune pe gânduri, dragii mei, am să încep cu mine:
- Misiunea mea a început odată cu săpatul adânc în pământul istoriei, culegând de aici o serie de fapte pe care le-am așezat nu numai într-o singură carte. Cu alte cuvinte, sunt un colecționar de fapte create și îmi place să le adun, că istoria faptelor nu trebuie oprită. 
Revenind la seara de Crăciun de la Biserica „Sf. Nicolae”, harnicul preot paroh Constantin Ene, de data aceasta asistat și de preotul Gabriel Gherghe,  a adunat peste 100 de copii și zeci de enoriași, participând cu toții la multiplele colinde cântate cu prilejul zilei de naștere a Domnului Iisus Hristos. Și anul acesta a fost o continuare a anilor trecuți de 20, privind această Manifestare. Dacă anul trecut numeam în „Poarta amintirilor”, dar și-n volumul memorialistic „Buzău și casa din Ursoaia”, despre citez: - Strălucitele cântări din seara Crăciunului de la Biserica Sf. Nicolae, nici anul acesta n-a fost mai prejos. Mai ales că acest Eveniment seamănă cu un local, dacă te simți bine mai revii, așa s-a întâmplat și cu fabulosul muzician...„Mugur...mugurel”, profesorul Bădăruță,  cu fiul său.... Ca un veritabil animator cultural, preotul paroh a activat întreaga asistență, întregul grup, participând des la minunatele cântări. O notă mare în plus, am apreciat calitatea de-a anima copii înspre  pasiunea de-a recita poezii.