joi, 5 martie 2015

OPINIA buzoiană (de miercuri 4 martie 2015)

   Dacă ziua de 4 martie, aproape de fiecare dată, unora cu vechime mai mare pe Terra, ne aduce aminte de Cutremurul din 1977, în ziua de 4 martie 2015, printre altele, ziarul buzoian "OPINIA", a publicat şi...BUCURII.
Un fel de bucurii la..bucurii! Cine putea să facă astfel de fapte? în lumea noastră nu prea roz. Nimeni altul decât unul din cei doi responsabili ai fostei pagini literare. Literatura de la pagina a 6 a din ziarul OPINIA, care vreme de 7 ani a publicat şi a făcut mulţi buzoieni (şi nu numai) fericiţi. Că, în sfârşit, se făcea şi ceva bun pe teritoriul României. Dacă educaţia, economia...pâlpâiau. Dacă relele şi belele...se ţineau lanţ, la pagina şase a ziarului amintit - O rază de lumină ne mai mângâia sufletele.
Cine este acest responsabil? Este cel care a generat-Concursul  cu premii Constantin Petcu. Este cel care a comentat ori a îndrumat pe fiecare buzoian care a dorit să publice, fie poezie, proză..., este redactorul-şef al publicaţiei "Cartelul metaforei", este scriitorul reprezentativ al Judeţului Buzău, membru titular al USR, Marin Ifrim.
Este cel care ne-a adus acum în luna mărţişorului: Bucurii la...Bucurii(le) antologiei "Uscând o lacrimă".
Este cel care a nominalizat în ziarul OPINIA colaboratorii bucuriilor noastre: Gheorghe A. Stroia; Ioan Vasiu; Gheorghe Sucoverschi; Elena Marin Alexe; Gheorghe Oncioiu; Dorina Pop; Mihai Dumitru; Veroni Mihăilă; Ioan Nicolae Muşat; Iuliana Albu şi Mihai Horga, dar, şi Mariana Vicky Vârtosu, preşedinta LSR/Filiala Vrancea, unul dintre prefaţatori.
Revenind la bucuriile ce ni le-a transmis odată cu luna mărţişorului, se cuvine să spunem:
Mulţumim! Marin Ifrim. Mulţumim! OPINIA
Dacă ne-aţi adus: Bucurii la...Bucurii, de ploi de bucurii să aveţi parte, cu întregile dvs. familii. Doamne ajută!