sâmbătă, 18 decembrie 2010

Multumesc ! Florin Grigoriu


Chiar cu ocazia lansarii cartii"Concert intr-o era, la Biblioteca Metropolitana"Mihail Sadoveanu"din Bucuresti, printre schimburile de carti, am primit si un "Periodic al Societatii Scriitorilor Romani" ... Referindu-ma la pagina "Dupa 20 de ani", cu profesionalism, moralitate si patriotism, se face un bilant al Romaniei Mari care, din pacate, asa cum se afirma in revista, n-a durat nici 22 de ani, ca vecinii nostrii"hrapareti, ne-au luat: Basarabia,Bucovina de Nord,Tinutul Herta,Cadrilaterul si Insula Serpilor, toate acestea si cu concursul unor guverne romanesti tradatoare".
Pagina din revista, nu se opreste si da multe detalii, nominalizand si unii dintre tradatorii de dupa anul 1989 care, fie ca au stiut sau nu, au semnat cu" hraparetii nostrii" tratate de buna vecinatate, fara ca documentul sa arate starea de fapt. De asemeni, autorul nu-i neglijeaza nici pe hraparetii cu populatie si-n interiorul Romaniei de azi, care si-au dori, probabil un imperiu, ca un "conglomerat de natiuni".
Multumesc, inca odata lui,Florin Grigoroiu, atat pentru interesanta revista dar, si pentru cartea "Vulturul", in interiorul careia, am aflat cu tristete de - Capitanul aviator Alexandru Serbanescu - pilot de razboi, doborat, din pacate in luptele cu avioanele americane, pe 18 august 1944, tocmai in fosta comuna a nasterii mele comuna Rusavatu {azi comuna Viperesti, de peste raul Buzau}