sâmbătă, 11 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți

FLORIN GRIGORIU
Un general al literaturii române
.
Scriitorul, jurnalistul, criticul literar Florin Grigoriu, s-a născut la 6 aprilie 1944, în Brașov. După absolvirea liceului „Costache Negruzzi” Iași, a continut studiile la Facultatea de Industrie Ușoară Iași, obținând licența în Tehnologia mecanică a tricotajelor și confecțiilor. După o perioadă lucrând ca inginer, șef atelier confecții, șef atelier tricotaje, la Lehliu Gară, județul Ialomița, devine profesor-inginer la Grupul Școlar „Al. Odobescu” Lehliu Gară.- Călărași.
A debutat literar, cu publicistică în anul 1962, în săptămânalul „Tribuna”, din Cluj-Napoca, iar cu poezie în anul 1965, în revista lunară „Familia” din Oradea.
Dacă vom urmări bibliografia acestui autor prolific, vom constata că are peste 57 volume scrise. Este cuprins în peste 110 antologii. Poeziile Domniei Sale, sunt traduse în franceză, germane, bulgară, engleză.
Pentru talentul, caracterul deosebit, pentru iubirea de oameni, pentru patriotismul și iubirea de România, scriitorul Florin Grigoriu, se poate numi, fără să  greșim – Un General al literaturii române.
Este membru al mai multor Societăți literare și a mai multor Fundații. Este prim vicepreședinte al Societății Scriitorilor Români. Este președintele Cenaclului literar-artistic-istoric „Ion Rotaru”, de la Clubul seniorilor din Parcul Plumbuita. Este fondattorul foii literare„ION”. Este membru al Societății românești de haiku…Este Consilier imagine la revista „Uscând o lacrimă”
Amintirile, mărturiile și gândurile bune îndreptate înspre acest general al literaturii române, le-aș începe, nu fără mulțumiri, recomandându-mă la autorul Dicționarelor sciitorului Constantin Toni Dârțu, intitulate „Personalități române și faptele lor”, din anul 2011. Voi continua cu mulțumirile privind prefața de la volumul „Despre adâncuri și prezent (dialoguri și lumina de la Cernica)”, De aici merg mai departe și am să vă spun despre modul Domniei Sale de-a-mi face cunoștință prin intermdiul unei lucrări cu scriitorul Ion Machidon. Mai departe am fost invitat la Cenaclul literar-artistic-istoric „Ion Rotaru”, căruia am reușit să-i dau curs de vreo câteva ori, plecând de acolo încărcat de bucurii. Ne-am întâlnit la câteva întruniri literare la „Palatul de Cristal” București, la Întrunirea de la Iernut, județul Mureș, la Biblioteca „Mihail Sadoveanu (Metropolitană) București, la lansarea unor Dicționare „Personalități române și faptele lor”, autor Constantin Toni Dârțu. Am fost invitat de Domnia Sa, la Muzeul de Istorie, în sala „Ștefan cel Mare”, la o întrunire a „Fundației „Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu”, fundație condusă de Eleonora Arbănaș. Am fost invitat de Domnia Sa, la Palatul Parlamentului, la sala cu colecții (Mihai Eminescu). Iar mai recent, convingându-mă să-mi îndrept pașii înspre UZPR. Pentru toate acestea vă adresez mii de mulțumiri și ploi de bucurii!