joi, 4 aprilie 2013

Un exemplu pentru România de azi, România de ... ieri!

Din mărturii ale vremii
A fost odată-n România o perioadă când toţi din capul Statului român erau preocupaţi mai întâi de ţara-n care trăiau şi- apoi de Europa. Bălăcăreala de azi, din păcate, pornită de 9 ani de cel mai mare din capul Statului a ajuns să ne-o servească unele TV-uri ca  prioritatea numărul 1. Atunci, prin perioada interbelică, mas-media nu îmbrăţişa asemenea oribilitate, era mai întâi preocupată să redea precum hrană de ştiri ...economie!
Iată! dragii mei, preocuparea din anul 1934, acelora din mas-media, prezentate-n ziarul ,,Adeverul'':
Demersul Uniunii sindicatelor agricole - Au intervenit pe lângă Ministerul Finanţelor şi Ministerul Armatei, să nu se mai admită participarea  la licitaţiile publice a Fabricilor de stofe şi postavuri care nu şi-au îndeplinit angajamentele de-a cumpăra lâna indigenă. Aşa s-a putut valorifica, Lâna din ţară. 
O altă acţiune a fost modul de intensificare a culturii de plante textile, prin aclimatizarea bunbacului.
Tot în această perioadă a existat preocuparea de reconstituire a - Cartelului Zahărului.
Ministrul Finanţelor din acea perioadă D. Victor Slăvescu, prezenta detaliat, rezultatele împrumutului şi modul de repartizare a sumelor, prezentate-n Parlament.
Acestea-s doar câteva din multitudinea de ştiri privind modul de preocupare a acelora care răspundeau, cu toţii, de soarta ţării nu de reclamaţii europenilor, nu de bălăcăreală pentru putere, nu de promovarea negativului...nu...nu!