joi, 9 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



PAUL IULIUS NEGOIȚĂ
Tânăr membru USR, plin de calități.

Scriitorul și editorul Paul Iulus Negoiță, s-a născut la 19 iunie 1975, în comuna Vintilă Vodă, județul Buzău. După absolvirea Liceului Teologic din Buzău în anul 1995, a urmat Facultatea de Teologie și, după licență a continuat cu doctoratul, devenind Doctor în Teologie. Pe lângă activitatea de preot, a fost rând pe rând, Director general-adjunct la Inspectoratul Învățământului. Director la Școala Sanitară, director la Palatul Copiilor, din Buzău.
Pe plan cultural, este autorul al mai multor volume, fie monografii, fie ghiduri școlare, fie în domeniul istoriei și a credinței ortodoxe. Este colaborator al mai multor publicații. Este și Directorul editurii „Omega”, o editură destul de cunoscută. De asemeni, este membru al Uniunii Scriitorilor.
Privitor la amintirile care fac obiectul acestui volum, îmi amintesc încărcat de stimă și considerație privitor la editarea volumului „Mănăstirea din comuna pierdută”, dar, și implicarea personală a scriitorului Paul Iulius Negoiță, la coperta acestui volum. Desigur, bucuria și mai mare a însemnat și postfața semnată de scriitor și directorul Editurii.
Toate acestea rămânând o dovadă vie, cu alte cuvinte minunate amintiri. Dar amintirile nu se opresc aici, în anul 2010, Directorul Editurii a desemnat-o pe Alexandra Dinu, să se ocupe de editarea și tipărirea volumului „Poemul celor șapte (o viață…un om…o antologie)”, volum, cum am mai spus, premiat.
Mulțumim și pe această cale, tânărului preot doctor, scriitor, editor, un om plin de calități.