vineri, 4 decembrie 2009

Din amintirile unei lansari de carte

Dumitru k.Negoiţă; pr.Soare, Dir. Bibl.,,V.V.''Bz.
Dupa cum spunea gazetarul C.Ionescu, in Opinia din 3 decembrie 2007;"vineri 30 noiembrie 2007,in aula Bibliotecii Judetene Buzau, s-a lansat cartea"Manastirea din comuna pierduta",unde au participat,elevi de la Colegiul Mihail Eminescu si-a Cenaclului "Raza de soare"condus de prof.Elena Dogaru,a "Cenaclului din bar" si-a "Cenaclului Dorada".
Au participat scriitorii: Marin Ifrim,Mihai M.Macovei,Viorel Francu,Lucian Manailescu,Nicolae Tudor,Stefan Dima,Ion Mitica ... Marian Radulescu,directorul bibliotecii judetene Sorin Burlacu,trimisul parintelui prof.dr.Mihail Milea,preot prof.Soare,prof. Dumitru Mihai de la Viperesti,familia autorului ... alte persoane.
Moderatorul,directorul Sorin Burlacu, a dat cuvantul scriitorilor : Marin Ifrim ... elogii autorului,Viorel Francu "cea de a sasea carte a lui Dumitru Negoita,cred ca este una folositoare, un fel de monografie sentimentala si totodata un instrument de a descoperi istoria locurilor din judet".
Nicolae Tudor ... Dumitru Negoita ... infometat de-o pagina a istoriei ...
poetul Stefan Dima-Zarnesti ... elogii
prof.Dumitru Mihai... date privind parintii autorului si despre copilaria autorului.
prof. Elena Dogaru,numind o eleva,fiica autorului Alexandra -Mihaela sa citeasca vre-o doua pagini din carte,alese de domnia sa,d.prof.
Parintele prof.Soare trimisul... a prezentat un discurs privitor la carte si la prefatatorul acesteia.
A mai vorbit M.Radulescu.
Cum am mai spus,gazetarul Cristian Ionescu, a prezentat in Opinia,poza alaturata ce cuprinde:dir.Sorin Burlacu,preot prof.Soare si autorul cartii Dumitru Negoita{de la dreapta spre stanga}, cu momente de la lansare, incheind:
"privita per ansamblu,cartea semnata de Dumitru Negoita,are meritul de a trezi curiozitatea cititorului, asupra unor locuri din judet si a imformatiilor istorice, care dau valoare monumentelor de patrimoniu din Buzau".