vineri, 27 noiembrie 2009

Linia pamantului inspre ... acrobatie aeriana !

Dupa cum se stie,dintr-o salba de orase pe unde trece linia ce marcheaza: Jumatatea distantei dintre, Polul Nord si Ecuator, se afla si prin judetul lui,George Ciprian.Ochii care stiu sa vada,se opresc, cercetand imprejurimile cu,vai,campii ori munti,locuite de dinainte de Decebal... Cu vre-o 207 ani in urma,un fanariot zicea doctorului Zallony :
- Nu trebuie sa privim lucrurile doar in amanunt,fara sa mergem la tinta {la bogatie}.
O astfel de moralitate, in mare parte nu se potriveste, neputandu-se alerga in acelasi timp si dupa DREPTATE si dupa AVERE ... Suntem, cum spunea B.P.Hasdeu, o "NATIUNE - COPIL, ce se joaca de-a POLITICA, de-a STIINTA, de-a DIPLOMATIA, de-a Critica,de-a CERUL,de-a CREDINTA".
Daca astazi ne-am juca de-a SPERANTA, cred ca ne-ar prinde mai bine SCHIMBAREA ... Sortand lumina, oare putem scapa de amenintarea avansata a civilizatiei ... tehnice ! Cand contactul dintre oameni se ia mai mult prin intermediari ? {telefoane, calculatoare... }.
Cu ochii pe lumea misterioasa a : Astrilor, raidurilor interastrale ...A rachetelor cu fotoni in care motorul face sa-i tasneasca gazele din ... duza! Ca o sageata nava intra in infinitul Universului, unde se pare ca : Adierea razelor luminii se face ca-n...Linia pamantului.
{ ... se prea poate sa ... urmeze !}