luni, 9 februarie 2009

AMINTIRI DE LA SALA CU OGLINZI

  Azi, 15 martie 2005, Calatoria la București. 
Întalniri; lansare de carte "Tăcere galbenă", autor Constantin Marafet,  pe când volumul "Drumurile din vise", era în plamadaă la Ed. „Rafet” din Rm.Sarat. Cu o seară înainte de 15 martie 2005, prin telefon primesc invitatia de la,Constantin Marafet că, a doua zi la Bucuresti va avea loc Lansare de carte "Tacere galbena".
 Am primit cu mare bucurie invitația. A doua zi, un microbuz de la Ramnicul Sarărat cu, {citez din memorie și sper să nu omit prea multi}, scriitorii:
 Constantin Marafet cu familia; Dumitru Pricop; Ion Panait; Vasile Ghinea ... ,opreste la Buzau în dreptul bibliotecii "Alexandru Sahia", de unde se îmbarca, scriitorii: Marin Ifrim; D.I.Dinca; Elena Radu; Nicolae Pogonaru; Stan Brebenel; Mihai M.Macovei; Stefan Dima;... Dumitru Negoita.
 Pe traseu : glume, cântari, recitări... O mare parte din veselie a fost intretinută de vrancenii Dumitru Pricop si Ion Panait. Când era vorba de poezie intervenea des MMM. 
 Cand am ajuns la Sala cu oglinzi, am fost intampinati de binecunoscutii scriitori: 
Florentin Popescu; Gheorghe Iova, Gheorghe Istrate; Victor Frunza; Valeria Manta Taicutu. Daca nu gresesc se pare că si de binecunoscutul  scriitor Radu Carneci, de scriitoarea Paula Romanescu, traducătoarea cartii in limba franceză. 
 În sala un numeros public și literaați de mare valoare, participau și la sarbatoarea ... Francofoniei. 
 Dupa ce fiecare dintre buzoienii veniți cu microbuzul, ne-am găsit cate un scaun gol, n-a mai durat prea mult pana când, Lansarea ce-a avut ca moderator pe foarte cunoscuta scriitoare Paula Romanescu, a inceput. 
Totul a mers așa, ca la o carte f.bună și valoroasă, elogiată de scriitorii profesioniști din sală. După, la un pahar de vorbă și trei de vin, ne-am întors mult mai veseli decat ne-am dus.