sâmbătă, 2 februarie 2013

Dăruire la sfârşit de gerar

- Nu am idei de turmă! Spunea mândru Pasionatul de amintiri, ori de câte ori i se oferea posibilitatea să fie întrebat:
- Cine e?
Fapt demonstrat  şi-n unele întâlniri speciale( pe la Iernut jud.Mureş, la Biblioteca ,,George Bariţiu'' Braşov) din anul ce-a trecut. Cu gândul că,  la tinereţe învaţă să semeni iar la bătrâneţe culege... ajuns în cea de a doua parte, mândru că are ce aduna, ba mai mult, de prin 2008 a început să şi dăruiască. Dăruieşte câte-o rază de lumină pătrunsă-n universul cărţilor sale. Darul unei cărţi, aşezat chiar deasupra florilor, ţinând cont de ofilirea acestora, reprezintă pentru el, cea mai mare bucurie din aceste vremuri.
 Aşa s-a întâmplat şi-n 30 ianuarie, într-o frumoasă zi de iarnă când pământul acoperit de-o pură mantie de nea, a plecat înspre direcţia Valea Buzăului în comuna Vipereşti. A ales să se deplaseze cu ţuicarul de altădată, de la linia 20 a gării CFR din Buzău. Astăzi, linia CFR, Buzău - Nehoiaşu, e complet privatizată.
Dacă fostele gări şi fostele hălţi sunt într-o stare jalnică, dărâmate, nemăturate, confortul în tren este suficient de curat, încărcat de linişte, meritul principal fiind a celui însărcinat cu această misiune care patrulează de la un cap la altul al garniturii.
Ajuns la destinaţie...la Biblioteca ,,Ion Caraion'' din Vipereşti, clădire  în care se află şi Primăria. Pasionatul de amintiri, a donat următoarele volume:
Vipereşti comuna despicată / Uscând o lacrimă (carte pentru monument), nu ştiu prin ce împrejurare pe actul de donaţie figurează - Marea grădină !!!/ Mănăstirea din comuna pierdută / Poemul celor şapte (o viaţă... un om...o antologie) / Despre adâncuri şi prezent (Dialoguri şi lumina de la Cernica).
Dar şi şapte cărţi reprezentând monografia comunei Vipereşti, primăriei.

Niciun comentariu: