vineri, 17 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți


GIREL BARBU
Poetul, prozatorul, epigramistul, criticul literar
inspirat de un aer limpezit
dintr-o bucată de cer!

Poetul, prozatorul, epigramistul Girel Barbu, s-a născut pe 2 martie 1952, în satul Pinu, comuna Brăiești, județul Buzău. După absolvirea Școlii Gimnaziale din comuna natală, învață la „Colegiul Tehnic Buzău”.
 După absolvire, o vreme lucrează pe Șantier și, atras ca un magnet de zonele mirifice ale acelor rare frumuseți, gen „Trovanții” și nu numai,  din zona nașterii, se stabilește în satul Pinu. Zonă de unde s-a inspirit și se inspiră adânc, surprinzându-ne de fiecare data. Cu alte cu cuvinte, graiul românesc fiindu-i prieten, sucește și învârtește cuvintele, uneori mult mai mult decât „viața lor o cere”.
A fost membru al Cenaclurilor „Al. Sahia” de pe lângă Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău. și „Ampreta” Buzău.
A publicat încă de tânăr în „Viața Buzăului”. Este un bun cunoscător și iubitor al religiei Ortodoxe, publicând multe volume și-n acest domeniu, precum Monogrrafia „Mănăstirea Pinu”, „Poezii creștine”…A publicat „Aforisme”, dar și „Cântece deocheate”… A scris despre „Trovaanți”. Despre „Moș Tarccoci”…Cert este că ne surprinde de fiecare data.
A fost cel care în vremea de dinainte de 1989, a lansat foaia literară „Prietenia”.
Privitor la amintiri și mărturii, vorbeam că poetul, prozatorul, epigramistul și criticul literar, te surprinde de fiecare data, nici eu n-am fost ocolit, fiind profund onorat de cronica pe care am primit-o și astăzi stă mărturie într-un număr din revista „Uscând o lacrrimă”. Este vorba despre cronica făcută la volumul „Bucurii autocreiate”, pentru care-i mulțumesc. Ne-am și întâlnit de câteva ori la manifeestări în Buzău,  Ultima data, ne-am întâlnit la Pârscov la lansarea volumului „Jurnal Pârscovean”, al autorului Gheorghe Postelnicu..


Niciun comentariu: