marți, 10 octombrie 2017

Renașterea rușețeană

Să-l parafrazez pe Ion Creangă, nu știu alții ...ce simt dar, eu, mă bucur enorm de mult când primesc reviste pe suport de hârtie, așa, precum ,,Amurg Sentimental,,; ,,Cartelul metaforelor,,;,,Întrezăriri,,...iar astăzi, am primit ,,Renașterea rușețeană,,, o revistă, așa cum se precizează, fondată de doi inimoși literați, Ionel Bobocea și poetul cu vechi state Dumitru Istrate Rușețeanu, predestinat acestui valoros drum de culturalizare a zonei.
Câtă treabă aveam în această zi de toamnă dar, ce să faci cu mine, până n-am citit și comentat revista primită....Am citit cu plăcere editorialul tizului Mitică și, îngrijorarea sa are temei. Din Rușețu, George Turculeț, ne prezintă: Rădăcinile sfinte ale adolescenței, o istorisire, care spune că va continua. Citind, se poate remarca, nota bene, chemarea tinerilor înspre carte care generează, pe lângă altele, o minte sănătoasă.
Evenimentul de la Urziceni ,,Medalionul muzical - literar,, dar, și, Premiul câștigat de redactorul-șef Liviu Gogu, pare să însemne că Dumnezeu și-a aplecat fața înspre domniile lor, făcându-i să se bucure că și-au ales astfel de fapte literare. După o mare bucurie - rușețeană,  prezentată de Ionel Bobocea și mesajul Patriciei Iordan, cu vaporul ,,pe calea ferată,,, Mitică, trece la literatură și la Cenaclurile buzoiene care au făcut istorie. Au mai semnat articole, Sabin Bâldea, Viorel Dodan.

Niciun comentariu: