duminică, 6 martie 2016

Cum poţi să nu recunoşti ceva care există?

...Şi totuşi, la noi, din păcate posibilul devine imposibil iar imposibilul posibil. Chiar dacă filozoful Immanuel Kant a fost studiat în şcoli şi foarte mulţi dintre noi ştim din spusele filozofului că "Ceea ce este...Este" şi, reversul.
Povestea - cum să nu recunoşti...a început cu un an în urmă, mai precis în primăvara anului 2015, când Biblioteca Judeţeană "Vasile Voiculescu" Buzău a organizat: Concursul "Primăvara poeţilor", participanţi: Membrii USR şi  nemembrii USR. Ca buzoian puteam concura cu un volum de poezii, însă, pentru că Liga Scriitorilor din România nu figura printre participanţi, am renunţat, cu gândul că anul viitor, după observaţia publică făcută, chiar de un membru important al USR, se va remedia această omisiune.
Anul acesta Biblioteca Judeţeană "Vasile Voiculescu" Buzău a început demersurile  pentru organizarea Concursului amintit cu aceeaşi omisiune a Ligii Scriitorilor din România!
Întrucât noi din România, ne numim şi democraţi, amintesc Stafului acestui Concurs ce ne spunea regretatul Ion Raţiu: - Aş da ani din viaţa mea, ca tu să nu fi de acord cu mine.
Cu alte cuvinte, ai dreptul să-ţi placă sau să nu-ţi placă de unii din membrii LSR Poate să-ţi placă sau nu LSR dar - Nu poţi să nu recunoşti ceva care există.
Pentru că anul acesta s-au scurs 5 ani de când sunt membru LSR, doream ca-n oraşul unde locuiesc, în oraşul pe care-l iubesc şi-n care am trăit, printre altele şi multe bucurii, să mă prezint la Concurs cu volumul de poezii "Nu ucideţi bucuriile", volum editat la Amurg Sentimental Bucureşti. Dar, din păcate, Staful de la Biblioteca Judeţeană "V.V", au ucis din faşă bucuriile. 

Niciun comentariu: