duminică, 15 aprilie 2012

Caşcaval de...Penteleu!

Zarvă mare era atunci, de altfel ca pe oriunde, noi şi ai noştrii, plecaţi, staţi ori (re)veniţii de la 1 ianuarie 2007, în Europa, ne-am dorit şi ne dorim un bun augur. Şi, de ce nu? Plini de branduri, fie de cârnaţi, de covrigi, de şuică, fie...că judeţul Buzău, judeţ de interferenţă între Moldova, Ardeal şi Ţara Românească, este şi plin de, Minuni ale Naturii, ce au permis din adâncuri, fie aşezări rupestre, fie Minuni ale Naturii, precum Focurile Vii, Vulcanii Noroioşi...Blocurile de Calcar. Umplut de minunate câmpii, dealuri, de podişuri şi munţi plini cu păduri
încărcate cu păşuni, odată aceste aşezăminte menţineau o vastă şi pitorească viaţă pastorală.
Cu scuze ori nu pentru cei care nu vor  să mai tragă, Clopotele sufletelor adormite, avem şi noi nonagenarii noştrii care n-au uitat. N-au uitat ce-a fost, nu uită că, deşi politichia a rupt aripa roşie, a rămas cu braţele neputincioase şi-a primăverilor în vine.
Pe drumul sevei din noua eră, să înoim prima strigare de acum 77 de ani, de dereglare a unor sisteme. Amintindu-ne de "Vocea Buzăului", vorbind de fabricarea "Caşcavalului de Penteleu". Acesta, din cauze care ne-au scăpat, a pierdut aprecierea, luând o altă direcţie. Înlocuit şi dus. L-au dus Coloniştii noştrii prin Macedonia.
- Fraţilor! Căutaţi-l! Luaţi punct de reper de la, Macedonii-români din Cadrilater. Dacă nu pute(ţi)! Consumaţi-vă, ce-a mai rămas pe...Penteleu!

Niciun comentariu: