miercuri, 14 aprilie 2010

Asteptand prietenia unui ... prozator !

Cine a fost legendarul ? Erau intrebarile lui Eran Speranta din {prima}vara anului 1978. Gandurile sale, improspatate de un citat al scriitorului, Lucian Blaga, care spunea ca : Amintirea inseamna "o sera a fericirilor trecute". A pornit-o pe dealurile si muntii de la {sub}curbura Carpatilor, de unde respira aer printre iarba, frunze si flori. Amintirea lui, insemnau gandurile intamplarilor de la 10 mai 1902 cand, dupa manifestarea Veteranilor de Razboi, prin fata maestatii sale regele Carol I , un brav veteran se stinge dupa cateva ore intr-un ... azil !
Povestea aceasta il coplesise si dorea nespus sa intalneasca un prozator, sa-i spuna toate detaliile.
Eran Speranta credea. Credea ca aceasta poveste odata scrisa, va insemna o reparatie morala.De atunci din 1978 a asteptat pana-n anul 2000, cand satul de atatea asteptari, s-a apucat el, sa astearna ce auzise, ce citise si ce gasise-n cararile sale, reusind sa aduca astazi un plus ... viitorimei !
{Pe http://www.moraluitate.blogspot.com/}
{Pe cine mai intereseaza ... caracterul ?}

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Domnule Negoita, tot ce scrieti dv-stra, curge dintr-un mare caracter si cauta caracterul uman...
Dar de unde atata caracter domnule? Ce? Mai poseda omul acestui secol caracter de demnitate si moralitate?
Sa fim seriosi.
Vai de noi...si iar vai!
Tot respectul Domnule, inrobit de ceea ce inseamna cu adevarat cultura!

Dumitru Negoita spunea...

elena marin - alexe,
De multe ori unii din amici, imi dau de inteles ca-i bine si inseamna valoare la ceea ce da bine astazi,la prostioare ... la glume cu iz de virtute in actiuni redate din cea mai veche meserie a pamantului ori alte chestiuni din viata actuala, ca doar asa te poti bizui pe-o mare cantitate de ... prieteni !
Da ! Multe carari poate avea mintea umana, mai ales prin praful acesta vulcanic...
Revenind, va multumesc pentru sustinerea dv., pentru curajul, gandurile si diversitatea temelor pe care le postati in "Hai la plimbare".