vineri, 27 noiembrie 2009

Linia pamantului inspre ... acrobatie aeriana !

Dupa cum se stie,dintr-o salba de orase pe unde trece linia ce marcheaza: Jumatatea distantei dintre, Polul Nord si Ecuator, se afla si prin judetul lui,George Ciprian.Ochii care stiu sa vada,se opresc, cercetand imprejurimile cu,vai,campii ori munti,locuite de dinainte de Decebal... Cu vre-o 207 ani in urma,un fanariot zicea doctorului Zallony :
- Nu trebuie sa privim lucrurile doar in amanunt,fara sa mergem la tinta {la bogatie}.
O astfel de moralitate, in mare parte nu se potriveste, neputandu-se alerga in acelasi timp si dupa DREPTATE si dupa AVERE ... Suntem, cum spunea B.P.Hasdeu, o "NATIUNE - COPIL, ce se joaca de-a POLITICA, de-a STIINTA, de-a DIPLOMATIA, de-a Critica,de-a CERUL,de-a CREDINTA".
Daca astazi ne-am juca de-a SPERANTA, cred ca ne-ar prinde mai bine SCHIMBAREA ... Sortand lumina, oare putem scapa de amenintarea avansata a civilizatiei ... tehnice ! Cand contactul dintre oameni se ia mai mult prin intermediari ? {telefoane, calculatoare... }.
Cu ochii pe lumea misterioasa a : Astrilor, raidurilor interastrale ...A rachetelor cu fotoni in care motorul face sa-i tasneasca gazele din ... duza! Ca o sageata nava intra in infinitul Universului, unde se pare ca : Adierea razelor luminii se face ca-n...Linia pamantului.
{ ... se prea poate sa ... urmeze !}

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Suntem, cum spunea B.P.Hasdeu, o "NATIUNE - COPIL, ce se joaca de-a POLITICA, de-a STIINTA, de-a DIPLOMATIA, de-a Critica,de-a CERUL,de-a CREDINTA".
Daca astazi ne-am juca de-a SPERANTA, cred ca ne-ar prinde mai bine SCHIMBAREA .....

Cred ca Hasdeu avea dreptate, caci astazi ne putem numi o natiune-copil care se joaca de-a orice si oricum, fara sa tina seama ca timpul trece in defavoarea statutului ei.
Cam prea multi se joaca de-a crestinul, de-a politica, de-a justitia, de-a adevarul, de-a generozitatea, asa ca pe buna dreptate in curand vom deveni o ' natiune infantila'.
Ma cuprinde o lehamite si o sila de absolut tot ce este pamantesc.
Nu mai exista onoare si este GRAV.
O seara buna sa aveti domnule Negoita!

Dumitru K. Negoita spunea...

EMA,
Da! Ma bucur ca sustineti, din pacate ce se intampla, dar trebuie sa mergem mai departe, cu gandul ca lucrurile se misca si vor merge inspre bine.
Va doresc sa aveti numai bucurii.