joi, 1 octombrie 2009

Ecou despre cartea: Uscand o lacrima

Din cele sase Ecouri,iata si:Vocea scrisului buzoian, scriitorul Marin Ifrim, spunand, printre altele ca:" Buzoianul D.N.trebuie apreciat pentru tenacitatea cu care si-a construit propiul drum literar.Despre cartile sale anterioare au scris elogios: Ion Rosioru, Gheorghe Neagu, Aurel Anghel,Stan Brebenel si altii.
Cartea"Uscand o lacrima", o metafora deosebita, conceputa pe scurte secvente tematice, este dedicata in intregime eroului buzoian, monahul Gherasim.
Avem in fata, spune scriitorul Marin Ifrim, cea mai buna carte semnata pana in prezent de D.N.,acesta intelegand mult mai bine si mai repede decat alti autori cu pretentii doctorale, avantajul epicului concentrat, renuntarea la retorica oarba.Discursul este convingator, chiar si emotionant pe alocuri, asa cum observa si preot prof. dr. Mihail Milea.
Volumul este insotit, mai spune scriitorul M.Ifrim, de o bibliografie generala interesanta, ce denota efortul arhivistic al autorului si pentru aceasta reusita editoriala, ca si pentru toata activitatea sa culturala din ultimii ani, D.N., merita toate felicitarile noastre".
Acesta-i Ecoul, dintr-o marti a lui septembrie 8, de la pagina literara 6 a ziarului, Opinia.
Salut prieten{i}e

12 comentarii:

mmary spunea...

Maestre , incet , incet , lacrima se usca si se transforma in suras ,iar visul devine realitate...

Felicitari Maestre!!!...le meritati pe deplin...

Acest ecoul a daruit raze de bucurie sufletului meu...

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea iubirii Sale...

Jack T spunea...

Hallo Domnul Negoitä,

Eu zic cä asta ar fii trebuit de mult scris despre Dumneavoasträ.
Numai cä asa este in Viatä. Valorrile adevärate sint toat ca tirziu descoprite sau nici o datä...
Si da pe merit afirmä Oamenii ästia cä Drumul Dumneavoasträ a fost deosebit.Cineva färä Studdi mari si care o mare parte din Viatä a träit normal si si-a arätat talentul in Ani mai tirzii,
este deosebit. Compar Druml dumneavoasträ cu un Rally. Pinä aproape la mSfirsitul Concursului ati cam stat in urmä si la sfirsit ati dat asa gaz cä iati intrecut pe toti.
Compliment mare de la mine.

Multe Salutäri din Nürnberg
Jacob

Dumitru K. Negoita spunea...

M.Mary,
Ai ramas aceeasi persoana care citeste, ii place sa evoluieze si merge pe fagasul bine ales. Pentru mine inseamna, o mare bucurie, ca mai sunt persoane din generatia tanara, care iubesc si adora cultura si credinta.
Ma simt onorat ca, ecoul meu a "daruit raza de bucurie sufletului dv." Iar urarea ce ati adresat-o sa se indrepte si inspre dv. Va multumesc, cu bine.

Dumitru K. Negoita spunea...

D.Jacob,
Bine ati revenit! Si va multumesc pentru opiniile dv. Ma simt onorat.Dar nu am sa ma opresc doar aici si voi incerca o surpriza pentru dv., in vreme de o luna. Aceasta face parte dintr-un arsenal propiu, ce va degaja bucurii indreptate spre cativa prieteni din blogosfera, care de-a lungul unor comentarii, m-au sensibilizat.
Cu bine si ... Salutari de la Buzau.

Jack T spunea...

Hallo Domnul Negoitä,

Bine v-am gäsit sie eu..
Nu trebuie sä multumiti de loc pentru cä este numai Realitatea.
Cine nu vrea sä o recunoascä este un pic handycapat....

Vä urez o Duminecä minunatä.

Multe Salutäri din Nürnberg
Jacob

elena marin-alexe spunea...

Ma alatur si eu celor ce v-au felicitat, desi inca nu am citit cartea cred ca a iesit de nota 10.Am incredere in talentul autentic...
Va doresc multa sanatate si LA MULTI ANI sa mai scrieti inca ....
Tot respectul pt. dv. Elena.

mmary spunea...

Maestre , oare domnul Gheoghe Neagu, este autorul cartii "Templul iubirii"?

Daca da si daca il cunoasteti personal,va rog sa-i transmiteti toata admiratia mea deoarece acea cartea a fost "romantismul" tineretii mele, daca as putea spune asa...

Va doresc o zi in care armonia sa fie aerul pe care-l respirati, iar iubirea sa fie emanata in fiecare bataie a inimii...

Dumitru K. Negoita spunea...

M.Mary,
Da! Domnia sa, este directorul revistei "Oglinda literara",unde am avut onoarea, ca-n 3 publicatii, rand pe rand sa-mi apara si 4 carti ale mele, doua pe bibliopolis iar doua la... parodii!
O singura data am stat de vorba cu, Domnia sa.
Va multumesc si ma bucur si de"romantismul tineretii dv".

Dumitru K. Negoita spunea...

Elena M.A.
Aceasta carte aparuta-n vremea crizei, incearca sa repare moral,viata singuratica a un erou, devenit National, care a luptat pentru neam si lege.Si care a tinut in brate atat, Steagul tarii cat si Sfanta Cruce, fara a alerga dupa glorie. Cu toate acestea, a murit la ... azil!
Dar pe marii politicieni si de demult dar si de astazi, nu i-au interesat, un asemenea REPER-MORAL.
Va doresc numai bine.

Dumitru K. Negoita spunea...

D,Jacob,
Am continuat si continui sa va multumesc pentru, atitudinea dv.Orice om care ia o atitudine, atunci cand si inima i-o cere, inseamna ca doreste o schimbare. O schimbare in bine si pentru semenii sai.
Va doresc, numai bine si ... Salutari de la Buzau.

elena marin-alexe spunea...

D-le eroii pozitivi nu mai au aura intr-o lume pervertita de tot ce este rau. Si din nefericire unii dintre noi nici nu banuiesc spre ce catastrofa spirituala se indreapta locuitorii pasageri ai Terrei....
Crede-ti ca le mai pasa oamenilor de crucea Domnului Hristos? Eu cred ca nu, decat s-o mai injure cu foc, la nervi.
Va doresc sa terminati si aceasta carte cu BINE. Salutari de la Vrancea, cu mult respect!

Dumitru K. Negoita spunea...

Elena M.A.,
Aveti dreptate! Dar bucuria cea mai mare, trebuie s-o simtim atunci cand putem deveni, promotorii unei schimbari, fie ea cat de mica,a omenirii.
Cu pretuire, va multumesc, pentru toate urarile.