joi, 22 octombrie 2009

Despre o ... Antologie ! {I}

Cei si cu lumea aceasta ... oameni si oameni.Unii cu nadejdea pierduta, altii cu viata altora in buzunar, altii cu ... banii nostrii in buzunare ! Cu politicieni care-n cinci ani numai cearta au generat, dar astazi in limita {ne}bunului simt ... behae ! behae ! S-o vor behai pana cand, de vre-o ... sute de ani, tot incercam sa:"Desteapta-te romane..."}Si cate si mai cate categorii de oameni se poate vorbi.Dar,pentru a sari santul, voi vorbi, nu de calici, bani case si pipite frumoase si dezbracate, de toate cele inclusiv de caracter. De caracter? Ce mai este si acela ? Ar striga ... sexi balamuc !Dar sa revenim ca de {ne}toti tara-i plina.Voi incepe cu munca de Sisif.De Sisif ? Ha!ha-ha-
ha, fac halaitori, nu numai cei de la centru ci si cei din Judete.Vai !Vai! cine a ajuns si pe la... Pe acolo pe unde mai trebuiesc si fapte.
Dar ... Hai !sa mergem mai departe.Iata !Cineva care sfideaza, falsurile si pe falsii de azi, nu se olalae ... lupta pentru promovarea locurilor. A oamenilor adevarati care, au luptat pentru : neam,tara si lege, fara ca olalaitori, nici de ieri nici de azi, sa-i pomeneasca.Dar o vorba din batrani, spune:"Orice pasare pe limba ei piere".Da !Da !Da!O ... Antologie despre oameni si fapte. Despre opera unui om, va veni vremea sa se stie. Oricum este ceva mai util decat ce incearca astazi ... aburitorii printr-o "calicie",greu de imaginat.
{VA URMA}

7 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Putem canta "Desteapta-te romane" inca 50 ani de acum incolo...cum bine ati atins si dv, pe noi ne va atinge , lipsa de interes a celor de la judet, fata de locuitorii lui.
Totul e o pacaleala , ordinara.
Banul, trece prin toti ca si cutitul prin unt, dar toti sunt ne...vinovati.
Comentand aici, nici nu am observat ca a zambit soarelesi prin cetatea mea, asa ca voi iesi putin afara nu inainte de a va ura sanatate multa, caci aveti o inima mare!

Wahrheitssuche - Jacktel spunea...

Hallo Domnu Negoitä,

Peste tot in Lumea assta Politicienii sint Oameni care prima Datä se intereseazä sä isi realizeze Intereselle lor si apoi clar cä nu mai rämine mult loc si pentru Interessele Poporului.
Chiar dacä Germania de Exemplu mai stabilä este si aicia intilnim tot asa Oameni incapabili sä conducä si sä administreze.Pentru mine un Politicar are prima datä Datoria mare sä administreze Averea poporului si sä impartä asa cum trebuie.
Ce mä frapeazä pe mine tare este Atitudinea si felul de a se comporta a Oamenilor politici in Romänia. Si si mai grav este Aspectul Coruptiei.
Tärille din Balcan au fost o Parte din Lucrarea mea de Diplomä cind am fäcut Master of Bussines Adminsitration.
Aicia am descopreit ( nu ceva nou) cä Cauza principalä a Situatiilor aktuelle este Mentalitatea.
Si ca peste tot Omul de jos suferä tare, da mai tare suferä Omul cu Intelect si Integritate moralä. Omul acesta este cel mai constient de Situatie si nu poate sä facä nimic decit sä strige in Gura mare.
Numai cä Oamenii acestia au fost si sint in Ziua de astäzi incomozi....
Cum am mai scris vä admir Atitudinea . Respect.

Multe Salutäri din Nürnberg Jacob

mmary spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mmary spunea...

"Cei si cu lumea aceasta ... oameni si oameni.Unii cu nadejdea pierduta, altii cu viata altora in buzunar, altii cu ... banii nostrii in buzunare ! "...

In acest fragment si in tot restul postarii ati facut o excelenta radiografie a oamenilor care ne conduc, ati pus diagnosticul si ati prescris si tratamentul :

" Desteapta-te Romane!"

insa oamenii sunt obisnuiti sa se trateze " dupa ureche" si de aceea se drogheaza zilnic cu "sexi balamuc "...si atunci sunt atat de rari acei oameni care ar putea fi descrisi ca fiind "Cineva care sfideaza, falsurile si pe falsii de azi"...

In persoana dumneavoastra ma bucur ca am avut onoarea sa intalnesc si sa devin prietena unui astfel de OM...

Astept cu nerabdare "Antologia" si trimit spre dumneavoastra ganduri calde care sa topeasca "BOLOVANII" si sa usureze munca de Sisif...

Dumnezeu sa va ajute !

Dumitru K. Negoita spunea...

EMA,
Superadevarat!Ceea ce dv.ati spus, as adauga doar ca, trebuie sa ne multumim, macar cu moderna tehnica di blogosfera unde avem,privilegiul de-a ne manifesta si ude, cineva candva v-a prelua.
Numai bine va doresc.

Dumitru K. Negoita spunea...

D.Jacob,
Ma bucur de cuvintele dv.care vorbesc despre:situatii speciale, privind mentalitatea si nepriceperea unora care"sa imparta averea poporului", de incapacitatea majoritatii politicienilor.Si as mai adauga, de incapacitatea, noastra a alegatorilor de-a alege.Uneori si din oferta fie ea chiar modesta, alegem cei mai rau.Lucrul acesta se intampla aici in Romania.
V
Numai bine va doresc.

Dumitru K. Negoita spunea...

M.Mary,
Nu va dezminte-ti, nu va dezice-ti de clara dv. deziderare.Aruncati atat de multe imbarbatari, incat unele mi-au dat un impuls,neasteptat de puternic,"ganduri calde care sa topeasca bolovanii si sa usureze munca de Sisif".
Numai bine va doresc.