duminică, 7 iunie 2009

SE VA SCHIMBA CEVA ?

Schimbare-n bine
pentru munca si valori nu nemunca si nonvalori.
Azi votul a venit si pleaca. Asa face, vine si se duce
iar noi, dornici de mai bine.
Dar, din pacate, de cele mai multe ori gresim. Alegem lacomii si ... valori ioc.
Demult, poetul A.Vlahuta, zicea :
"Am vazut TALENTE in zdrente
CINSTEA de foame murind
am vazut PUTEREA mandra
pe DREPTATE palmuind".
Si ... ma intrebam, asa ca un cetatean ce-si plateste, la timp
datoriile.
- Ce s-a schimbat ? Unde-s patriotii ? Talente sunt, unele chiar o duc bine. OK ! Dar, adevaratele VALORI, de ce le, lehamite de politica si politicieni ?

10 comentarii:

mmary spunea...

Din nefericire,in societatea noastra totul este produs pentru a fi consumat..s-a pierdut sensul sacrului ,al traditiilor,al valorilor...oamenii absorb totul,fara discernamant,fara a face deosebire...politicienii,pentru a nu-si recunoaste incapacitatea in asumarea responsabilitatii ,invoca factori externi,situatii critice...iar adevaratele "talente" isi duc existenta in "zdrente"palmuind,prin exemplul vietii lor,politica si politicienii...

Mihaela Petrescu spunea...

mmary; ce sa comentez? Asa e!

Dumitru Negoita spunea...

M.Mary,
Printre bucuriile mele, este si aceasta.Sa vad atitudinea, asa ca a dv.tinerii adevarati. Nu a acelora ce doresc, liberalizarea ... drogurilor!

Dumitru Negoita spunea...

D.Mihaela Petrescu,
Da!S.O.S, ne dorim, asa cum a precizat Mary,reluarea cu adevarat a,traditiilor,recunoasterea adevaratelor valori ... sacru.
Sa auzim, numai de bine.

veres florian spunea...

de ce nu se afirma tinerii valorosi in partide.
din experienta mea pot sa raspund:nu isi irosesc timpul.
la facultate am avut ocazia, timp de 6 ani, sa observ creuzetul viitorilor politicieni: societatea studentilor. cel care a pierdut cel mai mult vremea la sediu din anul 2 pana in anul 5 a ajuns in final secretar.
a intra intr-un partid si a te afirma in interiorul lui presupune”munca de partid”, care se traduce prin pierdere de vreme, lipire de afise, sedinte interminabile unde se discuta nimicul, pentru barbati;pentru femei munca e mai usoara.
cine poate pierde atat de mult timp? este vorba de ani intregi pierduti! doar cel ce nu are o viata focalizata pe ceva util si cei care nu pot mai mult.
noua clasa politica este formata din oameni(pentru mine) din al 6 nivel posibil de politicieni.

Dumitru Negoita spunea...

D.Veres Florian,
Dupa umila mea parere, tocmai neimplicarea valorilor.Spun aceasta si cu gandul la macar,
Da!Perfect adevarat.Insa-i doar o varianta, pe langa multe altele.
ECOUL VALORILOR.Acele valori, pe care nu i-au molipsit, doar banii obtinuti in orice mod si cu orice pret.Astazi, cine ia atitudine, ori este catalogat de CALICI,dictator ori comunist iar
valorile,din pacate, parca dorm.
Dv.stiti mai bine despre,sa zic,implicarea Japonezilor ...Nemtilor.
Multumesc,va mai astept.

Geanina Codita spunea...

Sunt de acord cu ce spune Florian Veres, timp pierdut pe care eu il pretuiesc mult prea mult, mai mult decat orice. Este greu sa ii schimbi pe unii in optica de a vedea viata, cu pragmatismul ne nastem si noi cam de asta ducem lipsa. O seara buna!

Dumitru Negoita spunea...

D.Geanina,desigur ca este greu sa le schimbi unora optica de-a vedea lucrurile in,cel putin normalitatea
lor.Dar, ce poate fi usor,cand ai un tel, in lumea aceasta?.
Multumesc, numai bine.

elena marin-alexe spunea...

Eu nu am vrut sa votez si poate va veti intreba de ce, sau poate nu, eu oricum va voi spune MI-E SILA de toata sleatha politicienilor, dar si de nerusinarea mass-mediei. Prea multe minciuni de-o parte si de alta, prea mult tupeu la anumiti ziaristi, ca sincer, daca urmaresti opinia presei, nici un partid nu e cinstit, nici un candidat nu e demn si eu ca posibil alegator sunt total confuz, deoarece dupa opinia ziaristilor, candidatii, ori sunt hoti, ori analfabeti, ori nebuni si lista continua.
Concluzie: de ce s-or mai fi mirand toti, ca 70 la suta din electorat nu a onorat alegerile cu prezenta lor?

Dumitru Negoita spunea...

D.Elena M.A.,
Ce pot sa zic? Nimic altceva decat ca, din aceleasi motive ca si dv., nici eu,cu familia nu am fost la vot.Dar la toamna - iarna, cu siguranta, vom merge.
O zi buna sa aveti.