duminică, 31 mai 2009

NICI PARLAMENTARII !?!

Se apropie VOTUL. In campanie, VORBE ! VORBE ! VORBE !
Cu cateva luni in urma, in DEMERSUL, de decenii, pentru ADUCEREA unui EROU- ACASA, distinsul director executiv, de la Cultura buzoiana, a ADRESAT o scrisoare deschisa. Aceasta se afla si pe-o postare mai veche, a acestui blog. ECOURILE, n-au intarziat sa apara. Asa , precum la ziarele locale : "Viata Buzaului" si "Sansa Buzoiana". De asemeni DISTINSII ziaristi
de la cele doua publicatii, prin :"Apel pentru ridicarea unui monument..." si"Eroi Ignorati", au demarat si pe Internet {De pe google se noteaza, dumitru negoita, apoi clic pe Viata Buzaului, si se ajunge la APEL ori clic pe Eroi Ignorati ...}. Dar pentru un EROU NATIONAL, ecourile trebuiau sa fie numeroase. Sa se AUDA acolo, unde se poate schimba ceva.
Problema-i, cine dintre : Politicieni; Parlamentari sau cei cu, Salarii speciale, sunt preocupati si de REPERE - MORALE ??
Hai ! Vorbiti Domnilor, ca de peste 3 decenii, cand nici criza, nici goana mare dupa avere, nici salarii speciale, nu erau. Si totusi, EROUL acasa N-A sosit. Oricum, dragi politicieni si cei cu salarii de calicie {care poate face-ti, scara la cer}, cu toata, ignoranta dv.,sper ! Sa ma ajute Dumnezeu, ca acest, REPER MORAL, sa apara, macar intr-o carte. Poate pot, unora sa va ofer. Poate ne aburiti {ca asa stiti}. Sa spune-ti de ce ati fost in stare.
Acum ASTEPTATI-NE LA VOT. Vorbiti-ne de REPERE. PLIMBATI-VA ! ABURITI-NE !
"MULTUMESC" : amicilor; satenilor; rudelor; confratilor si-n
special, celor de la Primarie, pentru IGNORANTA.
Ignoram ! Ignoram ! Ignoram ! Si ne mai miram de : saracie;nemunca; necultura si de blesteme.
Exista vre-un NOMINALIZAT al vreunui grup, sa auda ???
Va salut : un autor de carti.

8 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Bun regasit, Maestre!
Sa vedeti acum liste in care apar si cei trecuti in nefiinta. Bietii, vor nu vor, trebuie sa voteze. Pentru interesele politice vor face ce nici cu gandul nu gandim. O duminica frumoasa !

Dumitru K. Negoita spunea...

Poate incet,incet isi dau si ei seama, macar pe ultima suta, ca vremea aburirilor, s-a dus.
Multumesc ! Sa va fie bine.

mmary spunea...

Maestre,trebuie sa recunosc sincer ca am ignorat aceasta campanie electorala si voi ignora si aceste alegeri...am ajuns la suprasaturatie!!!...politicienii, si toate promisiunile lor ,imi sunt acum indiferenti...aici,ca pretutindeni,oamenii muncesc din greu."Dumnezeul ingaduie raul in doze mici,probabil ca sa nu ne intoxicam de-a binelea"spunea cineva...si astfel ne obisnuim cu el...Am sa inchei cu un citat din "bijuteria istoriografica" intitulata"Transilvania si iar Transilvania" scrisa de istoricul David Prodan: "Pozitia noastra e clara:n-avem decat sa ne afirmam cu tarie si fara echivoc dreptul real si istoric indiscutabil al natiunii.Dreptul natiunii nu sufera contestatii sau indoieli,si nici slabiciuni,el nu se discuta,se afirma".

Dumitru K. Negoita spunea...

Desigur ca, dorinta dv. si a acelora care cred, intr-o politica adevarata, responsabila. Care sa se vada si cu implicarea, VOTATILOR,o stare de bine. De-a ridica munca la rang de virtute.De-a respecta adevaratele valori, de-a rari pana la exterminare mafia, de-a dezvolta cultura ... civilizatia.Si sa ajung la ... desigur,
cu astfel de fapte, nu, bla,bla, constiinta ne-ar obliga sa mergem acolo, unde astazi nu avem incredere ca, si politicienii se vor trezi si-o sa-si doreasca voturile, nu sa ne sfideze. Sa faca doar pentru ai lor,ci pentru
alegatori.
Va multumesc si va mai astept.

Albert spunea...

BUNA ZIUA.Cred ca tot timpul ne confruntam cu incercari stangace din partea celor care sunt,au fost si vor fi la putere,de a face ceva bun in tara asta.Aceste promisiuni venite in campania electorala nu fac decat sa arunce un praf in ochi celor care mai merg la vot.S-a vazut in sondaje dezinteresul populatiei de a mai crede in minuni ,cat timp este vizibil dezastrul economic sare s-a abatut asupra intregii lumi.Aceasta campanie nu face decat sa mai arunce la gunoi o suma insemnata de bani de la bugetul statului,bani care sunt suportati tot din buzunarele noastre....De parca cheltuielile pe care le suporta fiecare roman in viata de zi cu zi n-ar fi fost destule....Am fost.....si se pare ca vom fi din nou niste oameni cu capetele plecate, ca niste vite manate spre salhana.....

Dumitru K. Negoita spunea...

Albert,
Cu siguranta, nemultumiril dv.sunt asemanatoare cu ale tuturor constienti ca, alesii nostrii au mari si multe RESPONSABILITATI. Pentru ca VINA, de-a ajuns Romania, COADA Europei, politicienii si politica de la noi o poarta.
Multumesc ! va mai astept.

elena marin-alexe spunea...

Parerea mea sincera este ca, nu politicienii poarta vreo vina, ci noi votantii creduli, care in naivitatea noastra mai credem in schimbarea caracterului de lup, pe care il poseda marea majoritate a tagmei politicienesti.
Dar, las' ca ne trece....

Dumitru K. Negoita spunea...

D.Elena M.A.,
Este adevarat ca,"ne trece", insa n-ar trebui oricum.
Dand GLAS - SCHIMBARII, cum spune-ti, "caracterului de lup".
De ceva vreme, caut persoane pentru o ASOCIATIE, care vizeaza ;
cultura,repere-morale si patriotismul.DAR ... Ma tem! Ca odata intrate, persoane duplicitare,se ajunge, ca la ce se intampla dupa REVOLUTIE.