joi, 16 aprilie 2020

Amintiri cu scriitorii cunoscuți



ELENA CĂPĂȚÂNĂ
Scriitoarea și îndrumătorul cultural
un fost profesor Universitar

Scriitorul și îndrumătorul cultural Elena Căpățână, s-a născut la 25 martie 1956, în comuna Deocheți-Rediu, județul Vrancea. A absolvit liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.  Tot la Iași a absolvit și Facultatea de Electronică și Telecomunicații.
S-a stabilit în Buzău lucrând împreună cu soțul la Întreprinderea „Metalurgica”, în calitate de ingineri Electroniști.
A debutat literar cu volumul „Bucuria primăverii” 2011.
A colaborat la publicații literare, precum: „Poarta amintirilor”, „Uscând o lacrimă”, „Aripi”, „Orizonturile Bucuriei”, „Astra Clujeană”, „Contraste culturale”.
Scriitoarea și îndrumătoarea culturală Elena Căpățână, este o îndrăgostită a teatrului, este o fostă profesoară Universitară, iubitoare de românism și România. Iubește cultura ca pe propia-i ființă, uneori, mă întreb? Unde-ar fi fost România astăzi, unde ar fi fost Buzăul nostru dacă astfel de oameni și-ar da mâna și ar impune un punct de vedere atât de adânc încât să vină și-n percepția acelor rudimentari!
A făcut și face parte din difeerite Asociații culturale și istorice care au ca domeniu de activittate reconstrucția României și așezarea valorilor pe piedestalele acestora.
Din anul 2011, cu mici întreruperi, continua seria volumelor creiate, editate și tipărite, ajungând la 9 volume.
Este membru al Ligii Scriitorilor, filiala Buzău, ocupând poziția de secretar al acestei Asociații.
Amintirile și mărturiile privind această scriitoare sunt dintre cele care și le-ar dori toți cei care, așa cum spunea Tudor Arghezi, știu să-i ofere prieteniei. Cu alte cuvinte oamenii care au înăscut cultul muncii, știu întotdeauna să-i ofere prieteniei drepturile ei. La Ligă știe, vrea și poate. La întruniri este prima.
La revista „Uscând o lacrimă”, a participat la multe aniversări. Este una dintre cei mai utile colaboratoare.
Asemeni la sfințirea Monumentului de la Ursoaia și la alte întruniri de aici la care a participat, s-a înumărat printre personalitățile importante care au dat glas acestor Manifestări..
La transformarea în Casă de Cultură a casei din Ursoaia, fiind omul surprizelor pline de bucurii, pline de emoții, nici pe mine nu m-au sărit, drept pentru care mă aplec și-i mulțumesc.


Niciun comentariu: