duminică, 1 septembrie 2019

Rezistență prin muncă, tradiții și cultură

   Din cuvântul ROMÂNIA, așa cum se știe, se nasc 3 cuvinte „Om în rai”. Acest pământ atât de fertil unde cresc cele mai gustoase legume, cele mai gustoasse fructe. Cerealele de ce-a mai bună calitate. Cu alte cuvinte, credem cu tărie că România are un pământ binecuvântat de Dumnezeu. Un pământ precum o grădină a Maicii Domnului. De aceea multe Imperii au jinduit și ne-au cotropit, ajutați, bineânțeles, de trădătorii interiori. 
Cu toate că-n țară a colcăit și mai colcăie hoții, traficanții, unii criminali, Dumnezeu ne-a orânduit și cu mulți patrioți. Au fost și încă mai sunt diferite grupări care țin trează nația aceasta, așa cum am spus adormită de unii. Spre cinstea lor, Academicienii, unii oameni de cultură, printre ei mulți scriitori, pictori, iubitori ai celor 7 arte,  folclorul, majoritatea din Biserica Ortodoxă și câțiva din alte confesiuni, emisiuni TV, precum „VIAȚA SATULUI”, oameni simpli care înalță ceva cu gândul de-a lăsa ceva în urmă și multe alte fapte.
Cât privește politicul, aici s-a înrădăcinat altceva. Mai concret, astăzi în România politica destul de agresivă verbal se împarte în două:
De o parte sunt numiții „Ciuma roșie”.
De partea ceailaltă dau mâna „Ciuma galbenă”, „Ciuma neagră”, „Trădătorii” și „Cârtițele”.
Primii sunt cei care muncesc, dar verbal sunt un fel de mămăligi.
A doua categorie, nu muncesc, blochează, sunt agresivi verbal. Cu alte cuvinte sunt asemenea șobolanilor și ploșnicelor, având în fruntea lor pe Marele șobolan. Ei, chipurile sunt în opoziție și se mândresc. Mari brbați de stat luptă cu toții împotriva unei femei care, din punct de vedere moral este cu 3 clase peste ei.
Cu toții, fie la muncă, fie băgând bețe în roți și muncind ca plojnițele iau bani de la STAT.
Așadar, fără o alternativă credibilă, așteptările de la clasa politică sunt tot mai mici, iar stabilitatea și menținerea acesteia, revine fie unor patrioți rătăciți prin politică, fie oamenilor de cultură și a altora care iubesc moralitatea, bunul simț, respectul omului față de om...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu